Bebek Bisküvisi

Yemeklerin yanında ekmek kemirmekten sıkıldığımda annem benim için bebe bisküvisi yapıyor. Hem atıştırmalık oluyor hem de çorbalarımın yanında keyifle yiyorum.

İşte annemin tarifi: 60 gr tereyağı (zeytinyağı ile karıştırılabilir) Yarım bardak su da eritilir.İçine 3 tepeleme çorba kaşığı un, bir tutam tuz, bir tutam şeker eklenir. Karıştırılarak pişirilir. (Kıvamlı bir hamur oluyor, un helvası gibi). Hamur ılıyınca 2 tane yumurta tek tek hamura yedirilir. Az yağlanmış ya da pişirme kağıdı serilmiş tepsiye ince ince 1 parmak enliliğinde ve boyunda dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, iyice kızarana kadar pişirilir. (Çok yakın tepsiye dizmeyin, çok kabarıyor)Afiyet bal şeker olsun.

4 yorum:

  1. Gokçecim yaptıklarından bir kısmını ayırsan da biz de gelince yesek yapmakla ugrasmasak :)

    YanıtlaSil
  2. yeterki siz gelin, size daha güzellerini yaparım:)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba:) Şeker yerine pekmez kullansanız daha iyi olabilir şekerle ne kadar geç tanışırlarsa o kadar iyiymiş zira. Tuz da 1 yaşından önce önerilen bir şey değil çünkü böbrekleri tuzu öğütemiyormuş zaten bir çok besinde kendiliğinden tuz olduğundan bir de biz az da olsa extradan yemeklere atarsak böbreklerine zarar veme ihtimalimiz olabiliyor allah korusun. Tarifler çok güzel bu arada tebrikler:)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba "anne yazar" tuz ve şeker konusunda haklısın. Ancak bu tarifteki tuz ve şeker hem pişiyor hem de iki parmağın arasında kalan kadar yani hiç konulmasa da olabilir. Buradaki tuz ve şeker terayağının tadını alması için. Pişiyor olması ise tuzun böbrekleri zorlamasına neden olmuyor. Korkulacak bir şey yok:) Tarifleri beğendiğin için de ayrıca teşekkür ederiz:)

    YanıtlaSil

Bana mesaj bırakabilirsiniz:)