Köfteli Çorba



Annemin benim için yaptığı yemekleri yazalım dedik ama bir türlü nereden başlasak bilemedik. Sonunda köfteli çorbaya karar verdik. Bu çorba bir yemek kitabındaki yuvalama çorbasının bebek menüsüne uygun hale getirilmiş halidir. Ben çok seviyorum, umarım siz de beğenirsiniz:)



  • 2 su bardağı yoğurt (yarısı torba yoğurdu olursa iyi olur), 1 yumurta (eğer yumurtanın beyazına başlamadıysanız sadece sarısı), 1 çorba kaşığı un iyice karıştırılır.

  • 50 gr kıyma (en az 2 kez çekilmiş), 1 küçük soğan (rende), 1 tatlı kaşığı pirinç unu, tuz-karabiber(doktorunuz izin verdiyse) iyice yoğrulur ve küçük küçük yuvarlanır. Teflon tavada 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile pişirilir.

  • 5 su bardağı su (et suyu olursa daha güzel olur) ısınınca içine köfteler atılır. Su kaynamaya başlayınca önce sudan yoğurtlu karışıma ilave edilerek, karıştırılır (yaklaşık 1 bardak su kadar). Sonra yoğurtlu karışım tencereye yavaş yavaş ilave edilir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca altı kısılır ve 5-7 dakika ara ara karıştırılarak pişirmeye bırakılır. Kesilmesin diye de soğuyana kadar kapağı kapatılmaz.
Afiyet bal şeker olsun.

2 yorum:

Bana mesaj bırakabilirsiniz:)