Yaşanmışlığın kokusu...
Defne'den önce - evi otel gibi kullandığımız dönemlerde - sırf ev, ev gibi koksun diye kurabiye yapardım. Şimdilerde ise bizim ev, mis gibi ekmek kokuyor.
Birkaç başarısız denemem oldu kabul etmeliyim ama KırkFırın Ekmek Tarifleri Kitabı web sitesini keşfettiğimden beri boyut değiştirdiğimi düşünüyorum:)
Tariflerin sahibi Tuba Gölcüklü'yü ve sitesini "başıma gelen en iyi şeyler" listesinde ön sıralara yazıyorum.

* Tava somunları tarifini de mutlaka denemelisiniz.
Huzur kokan evlerimiz olması dileğiyle.
Sevgiler,
Hafta sonu yapiyim sunu diye dusundum dusundum vazgectim. Gunde 2 dilim ekmek yemem lazim biliyorsun degil mi, bunu yaparsam gunde iki adet eyrim sanki :D
YanıtlaSilAyrica bunu kepekli un'la yapsam nasil olur sence? maksat degisiklik olsun... Yani unu ekleme asamasina kadar fiks yapip sonra hamuru 2 ye bolsem ve yarisini kepekli yarisini bugday unu ile yapsam mesela?
Yorumunu bekliyorum :D
Ben bu akşam dener, seni haberdar ederim:)
YanıtlaSilKepekli unun aldığı su oranı farklı oluyor. Unu azar azar eklersen sorun olmaz.