Bu sabah...

Dün akşam ilk doğal sütümüzü aldık ve hemen sütlaç yaptık. Defne soğumalarını bekleyemeden uyuya kaldı. Sabah 6'da ilk kelimesi "sütlaçlarım" oldu. Sonrası aşağıdaki fotoğrafta.

Sütlaç (Hamsiköy Sütlacı) tarifimize gelince,

  • 1 kg süt
  • 65 gr pirinç
  • 70 gr şeker
  • Üzeri için dövülmüş fındık ya da tarçın

  1. Yıkanmış pirinci süte ekleyin ve kısık ateşte pirinç iyice pişene kadar sütü kaynatın. Bu yaklaşık 1 saat 20 dakika sürüyor.
  2. Şekeri ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
  3. 5 dakika bekletip kaselere paylaştırın.
  4. Soğuyunca dövülmüş fındık ya da tarçın ile süsleyerek servis yapınJ
Püf Noktası: Pirinç pişmeden şekeri eklerseniz, pirinci pişirmeniz mümkün olmaz, diri kalır.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana mesaj bırakabilirsiniz:)